Dulux Trade Vinyl Mat е изключително матова боя на водна емулсионна основа ,тя е изключително устойчива на често миене.

Със своето матово покритие тя е много добро решение ,както за гладки и равни стении тавани ,така и за не толкова  равни стени

Dulux Trade Vinyl Mat се предлага в бяло и се тонира в много бройни цветове по:  Ncs,ral, Vivechrom,Dulux  системи за оцветяване

Разфасовка:0,750мл, 2,5л, 9л.

Подготовка на повърхността

За да постигнете най-добри резултати с Dulux Trade Vinyl Matt уверете се, че повърхностите, които са за боядисване са здрави, чисти и сухи (новошпаклованите стени трябва да са напълно изсъхнали).

Грундиране

Върху новите или небоядисвани повърхности нанесете  първия слой боя разреден (1 част вода към 5 части боя) или използвайте Dulux Sealer for Plaster.

Грундирайте с Dulux Sealer for Plaster повърхностите, които остават ронливи след подготовката на повърхността.Грундирайте с vive primer Vivechrom  когато има нужда да се изравни попиваемостта на стената, да се скрият тъмни цветове или да се запълнят тънки пукнатини и драскотини.

Боядисване

Разбъркайте добре преди употреба.

Крайният ефект се получава с 2 слоя Dulux Trade Vinyl Matt, но върху вече боядисвани повърхности в добро състояние, където са използвани близки цветове, 1 слой може да е достатъчен.

Както и при други бои на водна основа не нанасяйте при температура в помещението под 10°С или над 35°С.

При работа с тонирана боя се препоръчва цялото количество боя да се закупи от едно и също място.

Препоръки при използване на безвъздушен спрей

Типичната норма за безвъздушно пръскане трябва да бъде минимум работно налягане върху боята 133 бара, размер на дюзата 0.38 мм и ъгъл 65°.

Почистване

След употреба свалете колкото можете боя от инструментите преди да ги почистите с вода.

 

Related Products